Blog

Ontdek hier de laatste nieuwtjes en realisaties van Hego-GTC
Constructiewerkzaamheden voor on- & offshore

Hego sluit PCI-contract met multidisciplinaire opdracht

06 February 2022

Vakkennis ten top

Hego heeft het vertrouwen gewonnen van de DEME Group om grotere multidisciplinaire opdrachten uit te voeren. Een staaltje van onze vakkennis op diverse domeinen, verraste menige bedrijven.  Ondertussen kregen we van Deme medewerkers een pluim voor de binnen de gestelde termijn,  meer dan 100 ton wegende constructie, af te leveren. Bij deze dan ook onze dank voor het in Hego gestelde vertrouwen alsook felicitaties aan onze gedreven medewerkers.

 

Verhuur materialen GTC

General Tank Cleaning breidt uit

13 November 2021

Om de veiligheid van onze mensen te optimaliseren werd geïnvesteerd in een nieuwe safety unit. Tank betredingen blijven een noodzaak in onze sector dus streven we naar de meest moderne en veilige apparatuur.

Machinebouw - productontwerpers

Hego ontwerpt nieuw model Carlifter

18 June 2021
Carlifter Model 2

De bouw van de nieuwe safe carlifter Model 2 werd grondig gewijzigd ten aanzien van het eerste model. Samen met onze klant werden alle mogelijke aanpassingen inzake veiligheid doorgevoerd in het nieuwe model. Het nieuwe aangepaste en verzwaarde model komt tegemoet aan de vraag om de steeds grotere en zwaardere wagens vakkundig en veilig te kunnen verplaatsen.

Op 17/06/21 werd de eerste nieuwe carlifter Model 2 te Zeebrugge geleverd.

 

 

Tankbouw bij Hego

Tankbouw Hego goed bekeken op LinkedIn

01 May 2021

Vandaag staat onze hal klaar voor een nieuw tankbouw-project.  De twee tanks voor onze klant Prayon hebben de hal verlaten en worden verder afgewerkt en aangesloten op de site te Ruisbroek.

Met meer dan 130 jaar ervaring is Prayon een wereldleider op het gebied van fosfaatchemie.

Meer info over Prayon

 

Skidbouw processindustrie door Hego

Hego Rotating voldoet aan IECEx 03-5

30 April 2021
HEGO gaat weer een ATEX- stap verder

Vanaf heden mag Hego zich een “IECEx Certified Service Facility” noemen; dit houdt in dat onze prima opgeleide medewerkers revisie- en herstellingswerken mogen/kunnen uitvoeren aan Ex- apparaten volgens de IEC- standards.

Scheepsherstellingen door Hego Antwerpen

Rambiz op de werf bij Hego te Antwerpen

02 February 2021

Scaldis' zwaar hijs schip, Rambiz, is uniek in de wereld met haar twee kranen, geringe diepgang, grote dekruimte en vernieuwde grote accommodatie faciliteiten. Deze opstelling, samen met andere kwaliteiten, geven het schip de mogelijkheid om te opereren in gebieden die geen enkel ander vergelijkbaar schip kan bereiken. Haar vermogen om zowel in diepe als in zeer ondiepe wateren te werken, biedt waardevolle flexibiliteit.

Trappen bordessen kooiladders

Hego's gepatenteerde safety panels worden erkend door Total.

07 January 2021

Deze veiligheidspanelen, door Hego ontworpen, werden als winnaar uitverkozen door Total en zijn sinds enkele maanden een standaard beveiliging op Total België en Frankrijk.

De problematiek rond valincidenten alsook van vallende voorwerpen werden reeds sterk teruggedrongen door ons systeem.

Op 1/1/2021 hebben we de toelating van Total directie gekregen om deze panelen ook aan onze klanten voor te stellen.

Onlangs werd de kaap van 10.000 stuks bereikt.

Safety panels Hego

02 January 2021

Eerst en vooral onze beste wensen voor een gezond en veilig 2021.

De door ons ontworpen panelen werden als winnaar uitverkozen door Total en zijn sinds enkele maanden een standaard beveiliging op Total België en Frankrijk.

Bij aanvang hebben we deze panelen laten registreren, dus hebben we vandaag een beschermd product.

Total kocht reeds 10.000 van deze panelen en het einde is nog niet in zicht. Pas op 1/1/2021 kregen we de toelating van Total directie om deze panelen ook aan onze andere klanten voor te stellen.

Hego rotating services kiest voor Pasio 50

19 December 2020

“Hego Rotating Services” investeerde in de Pasio 50 SC van Schenck RoTec. Deze  profileert zich als de nieuwe referentie op het gebied van compacte horizontale balanceermachines. De machine is uitgerust met hoogwaardige meettechniek en het ontwerp wordt beschouwd als baanbrekend op het gebied van ergonomie en veiligheid.

Certificaten & HSSE doelstellingen

Martine Schepens onze nieuwe preventieadviseur

02 December 2020

Zoals je wellicht weet moet elke onderneming een eigen interne dienst voor preventie en bescherming op het werk oprichten. Deze dienst moet de werkgever, de leden van de hiërarchische lijn en de werknemers bijstaan bij de toepassing van de regelgeving inzake het welzijn van de werknemers. Het gaat hier om de eerste-lijnspreventie, waarbij gestreefd wordt naar een multidisciplinaire benadering van de problemen. We weten allen dat het niet altijd evident is om een geschikt iemand te vinden in onze sector. Na een lange zoektocht hebben we iemand gevonden waar we, vanaf de eerste ontmoeting,  een zeer goed gevoel bij hadden.