leuke blogs....

Onze Blog pagina

Nieuwe guillotine schaar voor atelier Hego Antwerpen


In januari werd de nieuwe plaatschaar geleverd en geplaatst. Het betreft een machine die geproduceerd werd door Baykal Machinery. Dit bedrijf heeft de sterke en gedisciplineerde Duitse technologie en knowhow aangekocht en naar de Turkse machinebouwsector gebracht.  Na een eerste gesprek met onze mensen inzake gebruik van de nieuwe schaar krijgen we veel positieve reacties.  

Belgian Offshore Cluster - Hego


Working together for a strong Offshore Industry in Belgium

Scope

Belgian companies working in the Offshore Industry are worldwide leaders and have the knowledge and technology to grow. There is however still an untapped potential to grow both locally and internationally.

Hego@Warmathon Antwerpen


Op de laatste zaterdag voor Kerstmis konden de warme harten van Hego zich warmlopen in Antwerpen. Op Linkeroever toonden ze hun sportiefste kant! De ideale manier om in vorm aan de feesten te beginnen. 

Hego-GTC houden van een groene omgeving


Bij Hego-GTC wensen we toch groen in onze onmiddellijke omgeving.  Tijdens pauze even vertoeven tussen het groen is onze uiteindelijke doelstelling. Hopelijk dragen we ook op deze manier een beetje bij met het zuiveren van lucht en water en verwelkomen de vogeltjes, de bloemetjes en de bijtjes.

Hego@Royal Victory Hockey Club


De spelers van Royal Victory Hockey Club op training in de truien van Hego-GTC.

USAFE wint de felbegeerde Dame-Design Award


De DAME - Design Award is de belangrijkste scheepsuitrustingswedstrijd in zijn soort, waar ook ter wereld. Al 29 jaar lang besteedt hij aandacht aan de kunst en wetenschap van het ontwerpen in alle aspecten, van styling, functionaliteit en innovatie, tot het gebruiksgemak, de praktische uitvoerbaarheid en zelfs de verpakking.

Hego-GTC test nieuwe reddingsboei Usafe


Hego-GTC testen dit reddingsmiddel en zijn zeker overtuigd van de kwaliteiten van de Usafe reddingsboei.

Hego-GTC zal deze reddingsboei inzetten bij valrisico's in de onmiddellijke nabijheid van water.

Nieuwe ADR Volvo containerwagen met Haakarm voor Hego-GTC


General Tank Cleaning investeert in een nieuwe Euro 6 Volvo ADR containerwagen met haakarm.De wagen zal ingezet worden voor het afzetten van onze bezinkings- en afvalcontainers en zal eveneens dienst doen om al onze werfcontainers zowel in binnenland als over de grenzen veilig op hun locatie te brengen.

Lees meer

General Tank Cleaning gaat voor vernieuwing


Bij General Tank Cleaning gaat deze week (KW42/2019) een nieuwe unit de vloot vervoegen.  Zoals gebruikelijk werd het chassis bij Volvo aangekocht en vervolgens bij Kenisservice volledig opgebouwd.  Telkens weer weet Kenisservice een topproduct af te leveren.

Carlifter te gast bij Honda Motor Europe Logistics


Vandaag vrijdag 4 oktober waren onze mensen te gast bij "Honda Motors Europe Logistics" te Gent.  Uitvoerig werd onze safe carlifter getest op zijn mogelijkheden.  Het spreekt voor zich dat veel vragen gesteld werden inzake eventueel bijkomende mogelijkheden en aanpassingen.

Hego & De Zorgvriend@race for the cure


De Race for the Cure is wereldwijd het grootste evenement in de strijd tegen borstkanker. Op het programma staat een wandeltocht (3 km) en een looptocht (6 km). Daarnaast wordt ook een groot dorp opgetrokken. De hele dag is gevuld met animatie en intense emoties.

Fase 4: Start riolerings- en wegeniswerken tbv toegangswegen nieuwe site.


De werken voor de aansluitingen op het lagergelegen aanpalende nieuwe terrein is deze maand van start gegaan.  We werden reeds meermaals met de nodige hinder geconfronteerd maar merken vandaag reeds op dat deze uitbreiding meer dan nodig is.

Knikmops de multifunctionele kniklader voor Hego


De Knikmops is een krachtig, wendbaar en vlot bedienbaar werkinstrument en is uiteindelijk geleverd. Onmiddellijk werd hij ingezet op Total Raffinaderij te Antwerpen.  Tal van eenvoudig monteerbare hulpstukken maken van de Knikmops een multifunctionele en uiterst betrouwbare partner voor onze afdeling Tank Maintenance. Succes alvast gewenst met deze nieuwe aanwinst en hou het veilig!

Beoordeling audit Achilles FPAL


Directie alsook medewerkers zijn verheugd met het ontvangen van het certificaat van Achilles FPAL.

Hego BVBA heeft met succes de Achilles FPAL Verify Assessment afgerond en heeft de volgende scores behaald:

Kwaliteit 8.1
Gezondheid en veiligheid 7.8
Omgeving 5.9
Competentie & Opleiding 7.4

Agoria Solar Team Zonnewagen de BluePoint, zal in 5 dagen 3.021 kilometer afleggen


Het Agoria Solar Team bestaat uit 19 studenten van de KU Leuven, 16 jongens en 3 meisjes. Met hun zelfgebouwde zonnewagen, de BluePoint, zullen ze in 5 dagen 3.021 kilometer afleggen. Helemaal door Australië, van Darwin naar Adelaide. In een verzengende hitte dwars door de woestijn.

Kernwaarden van Hego-GTC


Sleutelhangers en Frisbees zijn besteld om aan onze kernwaarden dagdagelijks herinnerd te worden.

Wegenwerken nieuwbouw gestart


Deze week, augustus 2019, werd gestart met de wegenwerken rond de nieuwe werkplaats. Eveneens wordt een bijkomende parking voorzien voor bedienden en bezoekers gezien het Havenbedrijf wenst dat voertuigen binnen onze concessie worden gestationeerd.

Tevens werd er door de directie beslist van het groene karakter rondom onze site te behouden.

Achilles' audits en beoordelingen


Hego kreeg deze week (KW32) bezoek van de auditor van Achilles om het gedocumenteerde beleid en de processen die Hego en GTC handhaven te controleren.

Hoe goed we onze branche ook kennen, hoe precies we ook voldoen aan de eisen van ons klantenbestand, om ons succes te behouden en verder te groeien hebben we een netwerk van partners nodig.

De Donkey Parade 2019 voor het goede doel


Hego is de trotse eigenaar van het nijlpaard "Port of Antwerp" van Hippo Parade 2018 waarvan Foto in bijlage. De Donkey Parade 2019 wordt de opvolger van dit succesvolle goede doel evenement.  Dit ambitieus project wordt door zowel KMO’s als multinationals ondersteund en loopt van 1 juli tot 30 september.

Felicitaties van Deme Dredging


Met fierheid en dank aan onze teams voor de prachtige woorden van onze klanten. Veiligheid en vakkennis werden hier voornamelijk bejubelt.

Certificaten & HSSE doelstellingen

Bij Hego en General Tank Cleaning staan kwaliteit, veiligheid en milieu hoog in het vaandel. Dit blijkt onder meer uit het ISO…
alt text

Offshore repair & construction services

 

Our flying squads of supervisors and technicians are challenging the most difficult and urgent jobs.

 

Together with our…
offshore services Hego oil & gas

Rotating Equipment

Onze afdeling Rotating Equipment is gelegen aan de Scheldelaan, het hart van de Antwerpse industrie.

Evenals onze andere…
Mixing technology

Ship Repair service by Hego Antwerp

As "time is money", a certitude in shipping and offshore industries, our quest to increase productivity and flexibility whilst…
Structural ship repairs Hego

Studie & tekenwerk

Van idee tot indienststelling.  

Een jong team ondersteund door top-ingenieurs, vakmannen en een atelier waar zo goed als alle…
Ontwerp design

Trappen bordessen kooiladders

Voor constructies die ressorteren onder EN1090 klasse 3 kan U bij ons terecht.

Trappengangen
handleuningen
bordessen…

Total tank maintenance by Hego-GTC

"Not the biggest but the best", de doelstelling van onze afdeling op het gebied van totaal-onderhoud van opslagtanks.

Vijzelen,…

General Tank Cleaning

De "groene" draad door uw bedrijf

Tot in de puntjes opgeleid personeel bedienen de meest moderne en geavanceerde machines die…
Tank Cleaning chemical HDWW

Industrial & port equipment services

Hego, uw partner op het gebied van multi-technische installaties en diensten voor de meest uiteenlopende sectoren waar veiligheid…
Havenmobielkranen herstelling Hego

Industriële pijpleidingen

Vanuit de werkhuizen in Antwerpen, is Hego in staat om snelle en kwalitatieve diensten te leveren op het gebied van de fabricatie…
Baggerleidingen - dredge pipes

Industriële werkplaats te Antwerpen

Het hart van Hego, een op 30.000 m2 modern uitgerust atelier gelegen in de Antwerpse haven fungeert al meer dan 20 jaar als…

Hego sport

Bij Hego-GTC stimuleren we onze medewerkers om te sporten. Wie vaak sport zit lekkerder in zijn vel. Door te sporten worden we…